Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 14 februari 2013

Roemenië-Hongarije: Vlaggen van onenigheid

De Roemeense machthebbers laten geen gelegenheid voorbijgaan om de Szeklers, de Hongaarse minderheid, te dwarsbomen. De ´vlaggenoorlog´ die sinds kort wordt gevoerd door de Roemeense regering en sommige gemeenten in Transsylvanië, is het jongste voorval waarmee Boekarest de spanningen tussen Roemenen en Hongaren in stand houdt.

Hongaren zijn altijd de boosdoeners

Maar als de vlag van Szeklerland wordt uitgestoken in Transsylvanië, dan wordt dat gezien als een bedreiging voor Roemenië, omdat dit vlagvertoon zogenaamd de Roemeense soevereiniteit ter discussie stelt. Alle geschiedenisboeken van na 1918 prenten ons in wat een schurken de Hongaren waren, hoeveel onrecht de Roemenen van Transsylvanië te verduren kregen toen Boedapest hun hoofdstad was, en hoe zwaar het voor de Roemenen was om weerstand te bieden tegen de assimilatiedruk van de Hongaren. En ook nu nog onthouden Roemeense kinderen alleen de negatieve kanten van de Hongaren uit hun schoolboeken, en ze hoeven maar naar het nieuws op de televisie te kijken om dit bevestigd te zien.

Het zijn altijd de Hongaren die de boosdoeners zijn. Maar dit keer is de vlaggenoorlog in gang gezet door de centrumlinkse prefect (van de sociaaldemocratische partij PSD) van het district Covasna, die onlangs door de regering van Victor Ponta is benoemd: Codrin Munteanu heeft de vlag van de Szeklers uit zijn kantoor laten verwijderen, hoewel de rechtbank in november vorig jaar besliste dat het gebruik van deze vlag legaal is. De vlag van Szeklerland heeft dezelfde kleuren als die van Covasna, namelijk blauw en goud. Volgens Nemeth Zsolt, staatssecretaris op het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken, zijn de Hongaren het slachtoffer geworden van een ´symbolische agressie´.

Hij heeft alle burgemeesters in Hongarije opgeroepen de vlag van........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Ook dreigen Hongarije en Roemenië ermee om de ambassadeurs uit te wijzen !!!

KLIK HIER voor Diplomatische Krise: Ungarn ziehen gegen Rumänien in den Flaggenkrieg !!!