Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 22 februari 2013

Hongarije verdedigt aanpak crisis

De Hongaarse premier Victor Orban heeft vrijdag een lans gebroken voor de crisisaanpak van zijn regering, die door hele Europese Unie veel scepsis oogst. "We doen het beter dan de meeste Europese landen", zei de premier zelfverzekerd in zijn jaarlijkse 'state-of-the-nation'-toespraak.

Hongarije ontwikkelde zich onder Orbans regering tot een zorgenkindje van de Europese Unie. Zijn partij Fidesz heeft een absolute meerderheid in het parlement en voerde een controversiële nieuwe grondwet door. Ook verhoogde hij de politieke invloed op de Centrale Bank. Wegens de grote staatsschuld, de hoogste van de Oost-Europese 'nieuwe' EU-lidstaten, en het te hoge begrotingstekort, kwam het land onder speciaal toezicht van de Europese Commissie, dat als straf subsidieregelingen bevroor.

Het kon Orban niet van zijn koers brengen. "De EU heeft het nog nooit bij het rechte eind gehad als het Hongarije's begrotingstekort voorspelde", sneerde hij op een podium waarachter de tekst: 'Hongarije presteert beter'.

Ironisch genoeg complimenteerde.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!