Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 15 februari 2013

Citytrip Budapest: Dag 1

Budapest, wat ben jij mooi! Met trots en volledig terecht draag je de titel ‘de parel/Parijs van het Oosten’! Na een paar uurtjes sightseeing was het ons al helemaal duidelijk: Budapest is prachtig en voordat je het weet wordt je stapelverliefd op deze stad. Er zijn enorm prachtige gebouwen, stomende baden, er ligt een dik romantisch pak sneeuw en er zijn zoveel lichtjes, meisjes, zoveel lampjes. Echt, wauw. Wie houdt van cheesy liefdesverklaring aan een stad – een stad, nota bene! – en reisverslagen met een grote begerige glimlach leest, die is hier aan het juiste adres! Welcome on board girls. I’m planning on telling you more about the Illuminated City: Budapest! [Zeg: Boedapeschjt]

Al een tijdje – ik lieg: we boekten dit vreselijk lastminute hahaha - stond het met koeienletters en een groot hart in mijn agenda geschreven: Budapest! Een citytrip naar Budapest wel te verstaan. Drie daagjes het bezopen circus dat men carnaval noemt ontvluchten en ons laten verrassen door Hongarije.

‘Hongarije?’, zul je misschien denken. Yes, Hongarije! Op de gok welteverstaan, maar dat is toch de charme van citytrippen? Dat je je aardig verdwaald voelt, je geen woord verstaat en je niet precies weet wat je voorgeschoteld wordt. ‘Is het varken of toch paard? Erm, laat maar gewoon staan…’ Heerlijk toch?

Bon. Gisteren was het dan eindelijk zover. We stapten ’s ochtends vroeg in de trein naar Eindhoven om enkele uurtjes later door RyanAir – it was a first! – naar Budapest gevlogen te worden.

De details van de vlucht zal ik jullie besparen, want zoals verwacht...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!