Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 18 januari 2013

Wat wel en niet doen in Boedapest?

Boedapest heeft alle troeven om jonge en oude bezoekers te verrassen. Een bezoek van een paar dagen in de Hongaarse hoofdstad laat u toe al zijn facetten te ontdekken, van cultuur en ontspanning tot het bruisend nachtleven toe. Met deze acht tips komt u absoluut voldaan terug uit deze trekpleister van paprika en palinka.

De stad bestaat uit twee delen Buda en Pest, gescheiden door de historische rivier de Donau. Boedapest is eenvoudig bereikbaar via de nabijgelegen luchthaven en de oudste metrolijn ter wereld zorgt voor een snelle verbinding tussen de verschillende trekpleisters.

Vergeet de clichébeelden van Oost-Europa, want Boedapest is vooral een levendige en drukke stad waar toerisme een centrale rol is gaan spelen. De schitterende gebouwen in de hoofdstad brengen een chaotisch geheel van stijlen samen: sobere gebouwen uit het communistische tijdperk staan er naast Turks-Ottomaanse restanten en Duitse weelderige kastelen uit de Habsburgse periode.

De Hongaren zijn tot de val van de muur nooit echt.....

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!