Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 24 januari 2013

Persvrijheid: Deskundigen bepleiten meer mediamacht voor Brussel

De Europese Unie zou meer bevoegdheden moeten hebben om de persvrijheid in alle Europese staten én op het internet te kunnen garanderen. Dat blijkt uit een rapport dat gisteren aan de Eurocommissaris voor de Digitale Agenda, Neelie Kroes, is gepresenteerd door een groep deskundigen dat onderzoek heeft gedaan naar de pluriformiteit van de media in de EU.

In het rapport is veel aandacht voor de mediasituatie in Hongarije, maar ook voor de pers in Frankrijk en Italië. De deskundigen stellen dat de nationale wetgevingen (en dan vooral op het gebied van gegevensbescherming en laster) op elkaar zouden moeten worden afgestemd aangezien de Europese media grensoverschrijdend werken.

Sommige nieuwe lidstaten, Hongarije voorop, hebben de afgelopen tijd stappen ondernomen die een grote bedreiging vormen voor de onafhankelijkheid van de pers.

Maar het willen verdedigen van dit fundamentele principe en tegelijkertijd Brussel meer macht geven over de Europese media, is tegenstrijdig.

Door de Commissie toestemming te geven toezicht te houden op.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!