Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 30 januari 2013

Ontmoetingen in het park

Een andere dag, zonnig maar behoorlijk koud en op één van de trappen kwam ik een man en vrouw tegen. De vrouw, ook op leeftijd, met bontmuts vroeg naar D en zag dat hij blind was. We raakten aan de praat. De dame zag er uit als een dame van de wereld en dat bleek ze ook te zijn. Haar Engels was vloeiend en toen volgde er alweer een verhaal.

Ze was uit Hongarije gevlucht in 1956 en in Amerika terecht gekomen. Altijd hard gewerkt in het bankwezen, kinderen en kleinkinderen. En af en toe even terug naar "huis", toen het weer kon.

Haar man ruilde haar in voor een 40 jaar jonger Hongaars dingetje, maar ook deze mevrouw was blijmoedig en zei dat het dingetje haar man mocht hebben en dat ze vast en zeker binnenkort nurse mocht spelen in plaats van echtgenote want haar man was ouder....

De man die ze zelf bij zich had leek........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!