Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 30 januari 2013

De gastvrijheid van Sandor Hös

Een interview met Sandor Hös, directeur van het asielopvangkamp in Bicske in Hongarije.

Het opvangkamp voor vluchtelingen in Bicske heeft zijn naam niet gestolen. Een tiental vuilgele stenen barakken, strak geordend, ongezellig en anoniem, zijn nauwelijks zichtbaar in het gure winterweer.

Naast een van de paadjes staat een sneeuwpop, wat verder een ijzeren schommelpaard, kromgebogen. Een inwoner rept zich met een plastic zak naar binnen, naar de warmte. Ik klop de sneeuw van mijn bergschoenen en ga eerst langs in het kantoor van directeur Sandor Hös.

Een fotomuur herinnert aan de lange traditie die Hongarije heeft als opvangland. Honderden foto’s van vluchtelingen uit de Balkan, hierheen gestroomd tijdens de Bosnische burgeroorlog begin jaren 90. Hier en daar herken ik mensen: Sadako Ogata, toen VN-Hoog Commissaris voor de Vluchtelingen, en de eeuwige glimlach van de Britse prinses Diana, die een bezoek bracht aan een kamp aan de grens met Servië, toen nog een deel van ex-Joegoslavië.

Toen in 2010 de rechtse regering van premier Victor Orban aan de macht kwam.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor De moeilijke situatie van asielzoekers in Griekenland en Hongarije AUDIO !!!