Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 15 december 2012

„Geen garantie op godsdienstvrijheid in Hongarije”

De Hongaarse regering grijpt met de kerkwet wel degelijk in in de geloofsvrijheid van kerken. Dat stelt de leider van de methodistische broederschap MET, pastor Gabor Ivanyi. De regering zelf zegt dat de kerkwet alleen maar over geld gaat.

Volgens de regering deden wij te veel aan sociaal werk, zegt Ivanyi. „Enkele van onze 23 scholen moesten wij maar overdoen aan de Rooms-Katholieke Kerk.” De kerkleider vindt het maar raar. „Al ons dienstbetoon is gericht op de armste mensen. Daarin volgen wij het voorbeeld van Jezus. Er is geen geloof zonder hulp aan de armen.”

In hun werk is de broederschap –die in 1981 ontstond door een scheuring binnen de methodistenbeweging– vooral gericht op zigeuners. „Van de 1 miljoen Roma leeft ongeveer de helft in absolute armoede.

Je snapt niet hoe........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!