Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 29 december 2012

Flightlevel jaaroverzicht 2012 - Malév failliet en stopt activiteiten

Deze week geen Snippers van de week, maar het Flightlevel jaaroverzicht 2012! Naar goede gewoonte maken we zoals ieder jaar een jaaroverzicht van enkele belangrijke hoogte- en dieptepunten van het voorbije jaar. Het was een jaar met weeral enkele trieste faillissementen en inkrimpingen, maar ook een jaar waarin nieuwe maatschappijen het levenslicht zagen. 2012 was voor de wereldwijde luchtvaartindustrie zeker geen slecht jaar. Terwijl de luchtvaartmaatschappijen samen in 2008 nog meer dan 26 miljard dollar verlies maakten, ziet het er naar uit dat er voor 2012 een globale winst kan genoteerd worden van ruwweg 3 miljard dollar.

Malév failliet en stopt activiteiten

Op 3 februari staakte de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Malév al haar activiteiten. De 66 jaar oude maatschappij zat in financiële moeilijkheden nadat de Europese Commissie de staatssteun van 205 miljoen euro onwettig achtte. De Hongaarse overheid kon nog weinig doen om Malév te redden.

Het was het tweede grote faillissement in de Europese luchtvaart op een goeie maand tijd, nadat Spanair in januari over kop ging. Er zou al vanaf het begin plannen zijn geweest om een herstart mogelijk te maken, maar daar is voorlopig nog niet veel van in huis gekomen. Verschillende Europese maatschappijen hebben na het faillissement hun aantal vluchten naar Boedapest serieus opgedreven.

Ook Ryanair en Wizz Air waagden hun kans om te groeien in Boedapest.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over de Malév in de Wikipedia !!!