Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 16 november 2012

Szeged - Balatonmeer, uitgebreid bezoek aan Pécs

De dag begint met het goorste ontbijt dat we ooit hebben gehad in een hotel. We mogen roken en dat vinden we 's ochtends bij onze eerste bak thee of koffie wel heel lekker. Dus schenken we de thee die we krijgen in en nemen een slok: citroenthee die zowel uiterst zuur als mierzoet is. Het lijkt een beetje op warme frisdrank die te lang in de zon heeft gelegen en dan nog zuur ook. De bestelde spiegeleieren komen al binnen 2 minuten en zien er niet alleen rauw uit, ze smaken ook zo. We zijn nog niet wakker genoeg om er iets van te zeggen, dus we werken maar wat naar binnen. Terug op de hotelkamer hebben we toch even de neiging om te gaan kotsen.

Gauw weg uit Szeged, maar al binnen het uur zien we het eerste ongeluk van die dag: net gebeurd want omstanders staan aan deuren te rukken van de auto die verwrongen in een diepe sloot staat. Een paar minuten later komen we de ambulances, brandweerwagens en politie tegen die met gillende sirenes op weg zijn naar de plek des onheils. In al die jaren en al die duizenden kilometers hebben we nooit meer dan een kleine aanrijding gezien en nu zien we voor ons gevoel steeds ongelukken die net gebeurd zijn en waarbij ambulances nodig zijn: doden en gewonden dus. Je weet dat ongelukken dagelijks gebeuren, maar we vinden dat wij er nu wel heel vaak mee geconfronteerd worden.

Vlak voor Pécs zien we een (mooi blond) meisje staan liften. Tweehonderd meter verder staat er één aan de andere kant. We beginnen te twijfelen of ze staan te liften of te tippelen.

Bij de derde weten we het zeker.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!