Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 22 november 2012

Citytripping for students: Boedapest

Heb je genoeg van de Belgische kust, maar wil je er toch graag eens tussenuit zonder al je spaargeld erdoor te jagen? Op naar Boedapest!

Boedapest ligt niet naast de deur, maar met het vliegtuig sta je op minder dan twee uur in de nieuwe luchthaven vlakbij de Hongaarse hoofdstad.

Boedapest is zowel in de winter als de zomer een bruisende stad met voor ieder wat wils. Zo vindt er jaarlijks in augustus het alombekende Szigetfestival plaats op het Margaret eiland op de Donau te midden van Boeda en Pest. Hoewel je in de winter niet zo vlug gezellig op een terrasje kan gaan zitten -tenzij het verwarmd is- heeft de stad toch ook dan heel wat te bieden.

Zo vind je al in oktober op verschillende plekken in de stad kerststalletjes terug waar ze Glühwein of een Hongaarse variant genaamd Krampampuli verkopen en kan je je tegoed doen aan Kürtőskalács, een Hongaars gebak dat eruit ziet als een schoorsteen. Als het op goedkoop en lekker eten aankomt, ben je in de Hongaarse hoofdstad aan het juiste adres.

Afhankelijk van je hotel en je budget is een ontbijt misschien niet......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!