Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 24 november 2012

Boedapest - Daklozen en illegale handelaren weer terug in de onderdoorgangen

Het was te verwachten... De uitspraak van vorige week door het Constitutionele Hof dat het criminaliseren van dak- en thuislozen niet mocht en dat openbare ruimtes niet voor een bepaalde groep konden worden verboden, zou veranderingen teweeg gaan brengen. En die kwamen er ook want het nieuws bereikte ook de daklozen.

Inmiddels hebben diversen weer een slaap-/woonplek gekozen in een van de vele onderdoorgangen die meestal bij de metrostations te vinden zijn. De metrostations zelf komen ze overigens niet in, daar zorgen de bewakers wel voor.

En niet alleen de daklozen keerden terug, ook illegale handelaren. Hoewel het nu nog een beperkte groep is, zal dat, zodra de winter echt invalt, snel meer gaan worden.

En de politie staat in feite machteloos want......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!