Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 26 november 2012

Belgische groente- en fruitsector verkent de Hongaarse markt

Begin november trok VLAM met vier Belgische exportbedrijven en vier veilingen naar Boedapest. De Hongaarse hoofdstad vormde het toneel voor een prospectiereis waarbij de delegatie op zoek ging naar een beter inzicht in de lokale groente- en fruitbranche en interessante handelscontacten.

Met een oppervlakte van 93.030 km2 is Hongarije driemaal zo groot als België

De crisis en de lage wisselkoers van de lokale munt (Hongaarse Forint) gooien dan weer wat roet in het eten en maken de import in Hongarije er niet eenvoudiger op.

Van vroegmarkt tot hypermarkt

Met ondersteuning van de plaatselijke vertegenwoordiging van Flanders Investment and Trade, werkte VLAM een programma op maat uit. In de vroege uren van de eerste dag kreeg de Belgische delegatie een uitgebreide rondleiding op de ‘Nagybani', de grootste vroegmarkt uit Hongarije die Budapest en omstreken van verse groenten en fruit voorziet.

Ongeveer 60% van de groenten en fruit die.....

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de website van de Nagybani Piac in Boedapest !!!

Promotievideo voor de Nagybani Piac in Boedapest



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!