Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 25 september 2012

U wilt uw Nederlandse nationaliteit terug? U hebt nog even

Let op: op 1 april 2013 bestaat de huidige Rijkswet op het Nederlanderschap tien jaar. U zou kunnen denken dat dit een grap is, of reden voor een feestje, maar dat geldt zeker niet voor iedereen.

Nederlandse nationaliteit terug in het buitenland

Bent u oud-Nederlander, woont u in het buitenland en wilt u graag uw Nederlandse nationaliteit terug? Dan moet u snel zijn. Dit kan nog tot uiterlijk 1 april 2013. Het is bovendien alleen mogelijk voor mensen die de Nederlandse nationaliteit hebben verloren doordat zij vrijwillig een andere nationaliteit hebben aangenomen. U bent bijvoorbeeld genaturaliseerd tot Canadees of Amerikaan - omdat u woonachtig bent in Noord-Amerika en omdat uw partner die nationaliteit heeft, of omdat dit belangrijk was voor uw werk. Dan kunt u in aanmerking komen voor het herkrijgen van het Nederlanderschap. Wel moet u dan tenminste ook aan één van de volgende voorwaarden voldoen:

- U bent in het land van die andere nationaliteit geboren en woonde daar toen u die nationaliteit aannam.
- U hebt vóórdat u meerderjarig werd een onafgebroken periode van tenminste vijf jaar in het land van die andere nationaliteit gewoond.
- U was toen u die andere nationaliteit verkreeg gehuwd met een persoon van die nationaliteit.

Voldoet u aan één van deze voorwaarden dan kunt u bij de dichtstbijzijnde Nederlandse ambassade of het consulaat een optieverzoek indienen om het Nederlanderschap terug te krijgen. De kosten hiervan bedragen 170 euro. Binnen dertien weken dient u antwoord te krijgen. Als uw verzoek wordt ingewilligd dan hebt u de Nederlandse nationaliteit terug en kunt u een Nederlands paspoort aanvragen.

Wat is meerderjarig?

Tot 1 januari 1985 werd iemand meerderjarig als hij of zij 21 jaar werd. Vanaf 1 januari 1985 was u met 18 jaar al meerderjarig. Dit geldt ook in het Nederlandse nationaliteitsrecht.

Dit is van belang omdat...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!