Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 16 september 2012

Sörözik

Doordeweeks bestaat het leven voor mij op dit moment vooral uit het verdwalen in de doolhof die Hongaars heet (idd, verdwalen in de taal, niet in Budapest, alhoewel dat ook wel eens voorkomt na een paar pilsjes...). De colleges starten om 8:30, dus dat betekent om half acht opstaan, ontbijtje naar binnen werken, en in de metro een poging wagen om de "Metro" te lezen, maar veel verder dan de datum, koppen en het weerbericht kom ik vooralsnog niet.

Na 3,5 uur onderbroken door een kleine pauze is het dan tijd voor de lunch. Hieruit blijkt een van de grote voordelen van de stad; of je nu in het restaurant van de uni eet, of ergens in de stad, voor een euro of 4 heb je een uitgebreide lunch wat eigenlijk een diner had moeten zijn.

Na weer anderhalf uur college begint dan het middagprogramma met de culturele/sociale activiteiten, zoals bijvoorbeeld sightseeing, het bezoeken van een museum, of een gastcollege over "Hongaarse Cultuur". Ik heb overigens ongeveer maar de helft van deze activiteiten bijgewoond, want na een volle dag studeren is het terras of het zwembad over het algemeen verleidelijker. Dit zet zich meestal door tot in de avond, om dan uiteindelijk een pub of park op te zoeken.

De kwaliteit van de Summer University is echter niet verkeerd; inhoudelijk steekt het goed in elkaar, alleen de informatievoorziening laat wat te wensen over; zo hoor je over het algemeen pas de dag van tevoren wat er de volgende dag op planning staat; "Morgen, 6u in de ochtend bij de dormitory verzamelen voor dit en dit". Sure, dacht het niet.

Pluspunt is weer wel dat de docenten allemaal student-assistentes zijn, en zeker geen straf om naar te kijken ;-).

Één uitzondering is echter........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!