Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 15 september 2012

Middeleeuws scheepswrak gevonden nabij Budapest

Hongaarse archeologen hebben vermoedelijk een intact Middeleeuws scheepswrak gevonden in de Donau, de op één na langste rivier van Europa. Het schip ligt nog gedeeltelijk begraven in modder en zand op ca. dertig kilometer ten noorden van Boedapest.

Een vooronderzoek van de Argonauts Research Group in samenwerking met het museum van Szentendre heeft uitgewezen dat het schip zo’n twaalf meter lang en drie meter breed is.

De onderzoekers herkenden eiken vloerplanken en een L-vormige ribconstructie en ze konden vaststellen dat vrijwel de hele onderkant van het schip uit één stam is gehakt. “Er zijn maar een paar van zulke rivierschepen gevonden in Europa,” aldus Atilla J. Tóth, een medewerker bij de National Office of Cultural Heritage.

Hoewel het schip waarschijnlijk........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!