Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 16 september 2012

Margiteiland Boedapest

Midden in de Donau staat het Margiteiland (Margit-szitges in het Hongaars), een plek met veel geschiedenis, monumenten en feesten, en wat is uitgegroeid tot een van de meest populaire plekken voor diegene die naar Boedapest afreizen, wat te danken is aan het feit dat het de twee delen van de stad Boeda en Pest verbind met elkaar.

Margiteiland Boedapest

Het eiland is 2,5 kilometer lang, in het is de groene long van de stad en het heeft 2 bruggen die Margit in het zuiden en Arpad in het noorden met elkaar verbind. De geschiedenis van het eiland gaat terug naar de 12e eeuw, toen het eiland werd bezet door de Ridders van de Orde van Malta. Uit die eeuw stampt ook de Norbentijnse kerk, die samen met de Franciscaanse kerk en een klooster uit de 13e eeuw, de oudst antecedenten zijn op het eiland.

De naam is te danken aan Margaretha van Hongarije...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!