Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 15 september 2012

Jó napot!

We hebben op school een meisje leren kennen die Nederlands wil leren, ze praat het echter al best goed en zij wil ons gelukkig wel helpen met Hongaars. Ze hebben hier 44 letters!! Rare Hongaren.
Ik kan nu mezelf voorstellen en een aantal lossen woorden zoals gieter, beer en chocolade. ;) offcourse.

Voor de liefhebber: ''é Moonen Evy vaygok.
We hebben het al verschillende keren getest en niemand kijkt je raar aan dus we zullen het wel goed uitspreken. School begint hier op de meeste dagen pas rond 13.00 dus dat is een prima tijd. Helaas zitten er heel veel gaten in m'n rooster en heb ik vaak 1,5 uur geen les maar mag ik wel tot 18.40 naar school. Tot overmaat van ramp zit er een énorm winkelcentrum.

(sorry Weert, maar de munt is er niks bij!) naast de ikea en dus onze school! Ik word bijna verplicht al m'n vrije tijd te besteden aan winkelen. Dit zou nog wel eens problematisch kunnen worden, gelukkig ken ik thuis een goede bank van lening.(toch pap?)
Omdat we zo laat les hebben kunnen we door de week dus prima opstap, ook al zo'n ramp. Het leven in Boedapest gaat niet over rozen kan je vertellen..

Gisteren hebben we dat dan ook maar gedaan. We zijn voetbal gaan kijken in het centrum. Als je 4 keer mag juichen voor Nederland op een vol terras met alleen maar Hongaren wordt je niet al te vriendelijk aangekeken.

Helaas zijn de Hongaarse mannen hier een beetje........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!