Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 25 september 2012

De Walvis van Kas Oosterhuis naar verwachting nog twee jaar buiten gebruik

Het is een pracht gebouw... "De Walvis", het pand aan de Donau dat door de Nederlandse architecten Kas Oosterhuis en Ilona Lénárd (ONL architecten) in opdracht van Porto Investment Hungary Kft. is ontworpen. In 2006 begon het project met het maken van het ontwerp.

Hoewel de officiële naam CET (Central European Time) luidt, noemt iedereen het "De Walvis" (CET betekent overigens walvis in het Hongaars). Staand op de Petőfi híd en naar het gebouw kijkend, ziet u meteen waarom. Het was de bedoeling dat het pand in 2010 geopend zou gaan worden en onder andere zou gaan dienen als een gastronomisch centrum. Nu, anno 2012, blijkt het echter een hoofdpijndossier te zijn geworden. Omdat de bouwer zich niet aan de plannen hield, besloten de architecten zich terug te trekken.

Wegens deze constructiefouten en.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!