Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 17 juli 2012

Zo zien Europeanen hun immigranten

Veertig jongeren uit vijf landen met vijfenveertig verschillende etnische achtergronden waren begin juli in Stockholm bij elkaar om samen mediaproducties te maken over hun ervaringen met integratie, participatie en beeldvorming. De jongeren kwamen uit Nederland, Tsjechië, Zweden, Engeland en Hongarije, maar waren afkomstig uit Somalië, China, Ghana, Oekraïne, Rusland, India, Griekenland, Marokko, Ethiopië en vele andere landen. In het land waar ze nu wonen ziet men hen vaak als ‘de buitenlander’ of ‘de immigrant’. Wat doet dat met hen? En zijn er verschillen per land? Liyen Siaw vroeg het aan de andere deelnemers.

Referentiekader ontbreekt bij Hongaren

In tegenstelling tot de bovenstaande landen, is Hongarije volgens de Hongaarse deelnemers vrijwel homogeen. De weinige Duitsers en Slowaken die er wonen, zijn zo geïntegreerd dat ze niet meer als buitenlanders gezien worden. De grootste etnische minderheidsgroep wordt gevormd door de Roma, die vaak worden aangeduid als zigeuners.

Hoewel hier langzamerhand enige verandering in komt, worden ze nog steeds gediscrimineerd en krijgen weinig kans op werk en goede educatie.
De immigranten die wel naar Hongarije komen, zijn meestal studenten.

Doordat Hongaars een moeilijke taal is, communiceren ze vaak........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!