Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 30 juli 2012

Orbán wil democratie afschaffen

De Hongaarse premier Viktor Orbán lag al onder vuur in Europa, maar heeft nu weer een nieuwe polemiek veroorzaakt. Tijdens een vergadering van de Nationale Ondernemersvereniging (VOSZ) in Boedapest op 27 juli bracht Orbán de mogelijkheid ter sprake om “de democratie te vervangen door een nieuw systeem”, omdat zijn volk, dat “half-Aziatisch” zou zijn, “alleen dwang begrijpt”.

Tijdens een bezoek aan de Hongaarse minderheid in Roemenië op 29 juli wees hij bovendien de Europese Unie aan als “hoofdschuldige voor de huidige ingrijpende crisis”. Daarbij stelde hij dat “de EU de Oost-Europese landen met minachting behandelt” en dat “zij niet mag winnen”.

“Brussel is dom, Orbán is slim”, zo vat Népszava samen. Dit linksgeoriënteerde dagblad schrijft:

Als iemand er nog aan twijfelde of Orbán eerder voorstander is van een autoritair regime dan van de democratie, dan heeft hij daar nu zelf het bewijs voor geleverd.

Zijn toespraak was..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Orbán Viktor: Egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!