Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 30 juli 2012

Badacsony Hongaarse Vulkaankwaliteit



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!

Een speciale aflevering vanuit Hongarije. Aan de noordkant van het Balatonmeer ligt het prachtige Badacsony gebied. Een aantal uitgedoofde vulkanen en de bijbehorende basaltbodem zorgen voor het mineralige karakter van deze voornamelijk witte wijnen. Daarnaast is er de temperende en zonreflecterende invloed van het grote meer. De mooiste hellingen liggen op de flanken van de uitgedoofde Badacsonyvulkaan. De mooiste wijnen (vind ik ) zijn op basis van Riesling en de Kéknyelü-druif. Opvallend is dat er verder een grote verscheidenheid aan druiven wordt gebruikt, maar vooral dat ze vrijwel allemaal pas op leeftijd worden gedronken en dat ook goed aankunnen. De meeste witte wijnen worden pas echt na 3,4 jaar op dronk beschouwd.

Vandaag een wijn op basis van de Szürkebarát en een oudere Riesling van twee echte kwaliteitsproducenten.

Huba Szeremley Szürkebarát Badacsony 2009
Sandahl Golden Line Rhine Riesling 2008