Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 8 juli 2012

De (Gay) Pride en Jobbik

Enige tijd geleden was er in Budapest een demonstratie van de extreem rechtse Jobbik partij. Een aantal Nederlanders die dit zagen vergeleken Jobbik met de PVV van Geert Wilders. Ze gaven hierbij blijk van nul procent kennis over de Jobbik partij te hebben. Vergeleken met Jobbik is Geert Wilders namelijk een softie. Jobbik is extreemrechts en heeft sterke overeenkomsten met bijvoorbeeld de Pijlkruizers partij van Ferenc Szálasi en het fascisme in de jaren '20 en '30 in Duitsland. Jobbik is tegen buitenlandse bedrijven, krijgen zij de macht in handen dan moeten al deze bedrijven verdwijnen, volgens Jobbik omdat ze geen banen voor Hongaren creëren. Jobbik is (niet openlijk) tegen homo's, maar recent hing er in de stad een spandoek waarop ouders met kinderen werden gewaarschuwd voor de 10.000 homo's die de stad zouden bezoeken.

Jobbik is tegen Joden, negeert de hele geschiedenis en wil eigenlijk Hongarije terug zoals dat was vóór het Verdrag van Trianon. Jobbik is óók de Hongaarse Nationale Garde: uniforme kleding, zwarte, hoge, schoenen, zwarte broeken en witte hemden. Dát extreme zie ik niet terug bij Geert Wilders. Goed, hij is tegen moslims, hij is tegen de EU, maar uniformen, alle buitenlanders eruit, alle buitenlandse bedrijven eruit en tegen homo's, nee daar is geen sprake van.

Vandaag werd de (Gay) Pride gehouden in Budapest............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!