Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 19 juni 2012

Wiesel geeft Hongaarse onderscheiding terug

Nobel-vredesprijswinnaar Elie Wiesel geeft een Hongaarse onderscheiding die hij in 2004 ontving terug, omdat hooggeplaatste Hongaarse functionarissen eind vorige maand een herdenkingsplechtigheid voor een nazi-sympathisant hebben bijgewoond. "Het is te dicht bij huis", zei de 83-jarige, die zelf de Holocaust overleefde, maar wiens ouders en zuster in de oorlogsjaren de dood in werden gejaagd.

Wiesel liet de Hongaarse parlementsvoorzitter Laszlo Kover weten dat hij niet met plechtigheden als de herdenking van het vroegere Hongaarse parlementslid Jozsef Nyiro, die hij een fascistische ideoloog en een antisemiet noemt, geassocieerd wil worden.

Behalve Kover waren bij de ceremonie ook.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!