Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 28 juni 2012

Parlagfű in uw tuin - Ambrosia artemisiifolia - Kan tot 5 miljoen Forint beboet worden

De beruchte plant 'Parlagfű', (Ambrosia artemisiifolia) de naam van een plant die steeds terug komt in de Hongaarse pers en in verband gebracht wordt met hooikoorts. Deze plant wordt in Hongarije met man en macht bestreden en het is verboden deze plant in de tuin te hebben.

Elke grondbezitter in Hongarije is verplicht de plant te verdelgen. Dit moet voor eind juni gebeuren, voordat de planten bloemen gaat vormen. Boetes, afhangende van de grote van het geïnfecteerde gebied liggen tussen de 15.000 en de 5 miljoen HUF (€ 51,- tot € 17.500,-). In voorlichtingscampagnes roepen Hongaarse autoriteiten elk jaar op om de zaak serieus te nemen en er alles aan te doen om de plant voor eens en altijd uit te roeien.

Bij het verwijderen van de plant dient men........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over de Ambrosia artemisiifolia in de Wikipedia !!!

Controle op Parlagfű

Zoals reeds gezegd staat deze plant op de verboden-plantenlijst in Hongarije. Maar hoe controleert men dit eigenlijk? Op het platteland in Hongarije bezitten de huizen en boerderijen veel land. In ons geval zo'n meer dan 2 hectare. Alle land bij elkaar opgeteld in één dorp zijn vele hectaren. Persoonlijke controle is dus onmogelijk.

Men neemt echter de controle op deze plant zeer serieus en daarom heeft men in Hongarije een heel handig hulpmiddel om die controle uit te voeren…… een vliegtuig. In de periode dat de parlagfű groeit, vliegt er af en toe een vliegtuigje vrij laag over het gebied. Vanuit het vliegtuig maakt men foto's van de percelen. Zodra er Parlagfű op de foto's zichtbaar is, worden de foto's naast de kadastertekeningen gelegd. De eigenaar van het land wordt op deze manier heel eenvoudig achterhaald. In de meeste gevallen gaan deze gegevens naar de gemeente die vervolgens een hoge boete oplegt.

KLIK HIER voor Parlagfű, een verboden plant in Hongarije !!!

Heeft u een grote tuin dan kunt de parlagfű verwijderen met een van de onderstaande onkruidverdelgers:

Felszívódó Finale 14 SL, Glialka 480 Plus, Glyfos, Glyphogan 480 SL, Medallon Premium, Roundup Bioaktív, Roundup GC, Keroland WG, Keroland l

En klik even op de onderstaande linken voor meer informatie (Hongaars) !!!


http://www.fvm.hu/main.php?folderID=1320&articleID=5674&ctag=articlelist&iid=1

http://www.plantprotection.hu/modulok/magyar/potato/ragweed_pot.htm

http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=200