Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 24 juni 2012

Op weg naar Boedapest

En dan deden we nog een dagje Kecskemét, dat ging mooi met de bus. We fietsten van de camping over het zandpad naar de bushalte (20 min). Wat een prachtige stad is het. Mooie gebouwen in Jugendstil en Art-nouveau stijl. Mooi aangelegde bloemperken, parken en heel veel fonteinen. Kortom een prachtig centrum. Het was warm die dag, de meter gaf 39 graden aan dus bij de fonteinen zag je spelende kinderen die heerlijk door het spuitende water renden. De terrasjes zaten vol en wij weten inmiddels dat een Büfé een café is en dat je er binnen gaat bij het bordje Bejárat en als je er een kavé besteld krijg je een bakkie koffie.

Meestal is dat dan espresso maar cappuccino hebben ze ook. In het zwembad bij Tineke hoorden we dat een Nederlandse een grote koffie wilde, ze vroeg toen om een koffie Americano. Dat kennen ze wel in Spanje maar in Hongarije niet. Ze legde vervolgens aan de ober uit dat ze water in haar koffie wilde. Na enig aandringen, dat ze dat echt wilde, knikte hij dat hij dat wel zou brengen.. En hij had het goed begrepen.. hij kwam terug met een grote kop koffie. Wat had hij nu gedaan, hij had de espresso in en grote kop gedaan en het glaasje bronwater wat je hier altijd naast je koffie krijgt er gewoon ingedaan... Gevolg een koud kopje koffie met prik!

De koffie die zij graag wilde heet hier..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!