Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 26 juni 2012

Onvergelijkbaar Boedapest

Als mensen mij vragen hoe ze zich de Hongaarse hoofdstad moeten voorstellen, antwoord ik: "Als Wenen met een rauw randje."

Toen Europa nog in tweeën werd gedeeld door muren en prikkeldraad, gold Boedapest als het "Parijs van het Oostblok". Geen grijze stad waar de bevolking in de rij stond voor een brood, maar een metropool met volle theaters, levendige restaurants en inwoners die slenterend langs de Donau van een ijsje likten.

Het Oostblok heet nu Centraal-Europa, de grauwsluier is opgetrokken en de "vrolijkste barak" heeft niet langer het patent op vermaak in deze contreien. Boedapest vergelijken met andere steden is niet eenvoudig. Filmregisseurs ontdekten al dat de stad een ware kameleon is: Boedapest figureerde als Buenos Aires in Evita, als Berlijn in The Boy in the Striped Pyjamas en nog maar een paar weken geleden kroop de stad voor de nieuwste Die Hard weer even gemakkelijk in de huid van Moskou.

Wat historie en architectuur betreft is de Hongaarse hoofdstad echter vooral verwant aan Wenen.

Niet zo vreemd: Wenen en Boedapest wilden als hoofdsteden van.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!