Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 21 juni 2012

Hongarije neemt verbod op ggo-materiaal aan

Vorige week heeft het Hongaarse parlement ingestemd met een nieuwe wet waarmee de teelt van genetisch gemodificeerde gewassen in Hongarije wordt beperkt, ondanks dat deze wel zijn toegestaan in de EU.

De nieuwe regelgeving legt een strikte limiet op voor gengewassen in Hongarije alsook voor potentiële toekomstige gengewassen. Daarnaast stelt de wet boeren lokale gemeenschappen in staat om regio’s te creëren die vrij zijn van genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s). Het ggo-verbod is van toepassing op openbare productie, maar particuliere telers mogen experimenteren op percelen zo lang de omgeving hiervan goed wordt beschermd.

De Europese Unie is ondertussen van plan om............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!