Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 26 juni 2012

Hongaars nieuws

Elk jaar wordt er in Boedapest een paprika kinderfestival georganiseerd.

Er worden dan heel veel spelletjes gedaan en ook een bezoek aan een pretpark gebracht. De kinderen uit de armste dorpen worden uitgenodigd, echt een feestdag ,de kinderen leven er helemaal naar toe. Maar voor de kinderen in dit dorp ,en ook wat andere dorpen ,kregen te horen dat zij niet mochten komen.

VREESELIJK ,WAT ERG,NIET TE GELOVEN,3 dagen van te voren werd het verteld.

De stakkers, hadden zo naar het feest toe geleefd, wat een verdriet, je hart scheurt als je dit gezien had.

Het paprika festival was op zondag 6 mei .

Maar gelukkig hadden wij op zaterdag 5 mei {was eigenlijk de bedoeling een week later }een kinder feest organiseren voor de kinderen in ons dorp ,alleen doen wij het met de middelen die wij hebben.

En dat is bar weinig, kan ik zeggen.

De kinderen hier in Hongarije zijn heel snel te vrede, geef ze een bal om te voetballen, een touw om touw te trekken een rubberen handschoen om zogenaamd een koe te melken, pasta's om kettingen te maken en ga zo maar door ,simpel maar heel leuk om te doen.

Er was ook genoeg snoepjes ,limonade ,chips en natuurlijk ijsjes.

Zijn s'morgens om 9 uur begonnen met..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!