Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 22 juni 2012

De deur die maar af en toe open gaat

De deur die tijdens je leven altijd voor je gesloten blijft

Op het Hongaarse platteland vind je allerlei soorten huizen. Een voorbeeld zijn de tentdakwoningen. Deze zijn in een periode gebouwd dat men snel voor huisvesting moest zorgen. Er moest snel en goedkoop gebouwd worden, daardoor lijken de huizen veel op elkaar. Juist deze uniformiteit bepaalt in hoge mate het straatbeeld in dorpen waar veel van dit soort huizen is gebouwd. Sommige dorpen bestaan voor een groot deel uit dit soort huizen.

Op deze plek wil ik echter aandacht schenken aan de Schwabenboerderijen. Dat zijn de huizen die bij de buitenlanders zeer geliefd zijn. Als vakantiewoning of om permanent in te wonen.

In het zuidwesten van Hongarije staan veel van dit soort huizen waarvan sommigen nog met hun oorspronkelijke Schwabenkleuren wit en blauw, de Schwabenhuizen. Gebouwd en bewoond door de Schwaben, later ook door Hongaren. Het zijn langgerekte rechthoekige huizen die met hun kopse kant aan de straatkant grenzen. De muur die naar het noorden is gericht is een lange blinde muur. Hierin zijn slechts kleine raampjes of beluchtingsgaten aangebracht op de plek waar de voorraadkamer en/of de badkamer gesitueerd is.

Dit alles om de privacy van........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!