Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 18 mei 2012

Zweedse Jodenredder verdween met kilo's goud

De Zweedse diplomaat en Jodenredder Raoul Wallenberg had bij zijn mysterieuze verdwijning in januari 1945 15 kilo goud en sieraden van Joden bij zich. Zijn biograaf Bengt Jangfeldt zegt daarvoor bewijzen te hebben gevonden, meldde de krant Svenska Dagbladet vrijdag.

Wallenberg redde tijdens de Tweede Wereldoorlog als diplomaat bij de Zweedse ambassade in Boedapest tienduizenden Hongaarse Joden door hun Zweedse papieren te geven. Na de verovering van Boedapest door het Rode Leger namen de Sovjets hem gevangen. Zij lieten in 1957 weten dat hij op 17 juli in een gevangenis in Moskou aan een hartinfarct was gestorven, maar volgens een Russisch rapport uit 2000 is hij geëxecuteerd.

Raadsels

Een van de raadsels rond.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!