Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 24 mei 2012

Wijnland Hongarije

Hongarije is als wijnland tamelijk onbekend. Toch wordt er al eeuwenlang wijn gemaakt. Het land heeft 22 wijndistricten. De belangrijkste zijn Tokaj, Eger, Sopron, Szekszárd, Villány en enkele gebieden rondom het Balatonmeer.

De laatste jaren begint het piepkleine Somló een steeds belangrijkere rol te spelen. 80% van de Hongaarse wijn is wit, de rest is vooral rood. Witte wijn vind je vooral in het noorden en rondom het Balatonmeer. Rood komt hoofdzakelijk voor in het westen, in het zuiden en in Eger. De bekendste wijngebieden zijn Tokaj en Eger.

Wijnafnemer Rusland

Net als andere Europese landen, werd ook Hongarije in de 19e eeuw geteisterd door de druifluis. 70% van de wijngaarden werd vernietigd.

Een ander dieptepunt in de Hongaarse wijnbouw was...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!