Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 24 mei 2012

Nieuwe gegevens gepubliceerd over de mysterieuze verdwijning van Raoul Wallenberg

In het Raoul Wallenberg jaar publiceerde de Zweedse krant Svenska Dagbladet vandaag, 18 mei, een boeiend interview met onder andere Bengt Jangfeldt. Dit op basis van uitgebreide archiefonderzoeken door hem verricht en de daaruit volgende biografie die hij schreef en welke over enkele dagen zal worden gepubliceerd.

Raoul Wallenberg (1912-1947?) ... redder van de levens van tienduizenden Joden in Hongarije, en met name in Budapest, en die een cruciale rol speelde in de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog in Budapest vanaf juli 1944 tot januari 1945. Wallenberg was niet de enige die levens redde van Joodse inwoners, onder andere ook de Zwitser Carl Lutz was van onschatbare waarde voor het redden van mensenlevens.

Uit de publicatie blijkt dat..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!