Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 27 mei 2012

Istenem, Magyarország! Lieve hemel, Hongarije!

Varkenspoten om de nek van een standbeeld van Raoul Wallenberg, hakenkruizen op een monument met daarbij de tekst: ‘Dit is niet jullie land, vuile Joden’ met daarnaast een pijl wijzend richting de Donau met als toevoeging: ‘Jullie zullen hier worden doodgeschoten’, een verwijzing naar de manier waarop veel Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog op de oever van de rivier werden geëxecuteerd, waarna ze achterover de Donau in vielen.

De onthulling van een buste van Miklós Horthy, tijdens de oorlog staatshoofd van Hongarije onder wiens gezag tienduizenden Hongaarse Joden naar Auschwitz zijn gedeporteerd en het verplicht stellen voor middelbare scholieren van het lezen-voor-de-lijst van drie auteurs die algemeen beschouwd worden als nationalisten en antisemieten en waarvan de kenners de literaire kwaliteiten betwijfelen.

Zomaar een week in mei in Hongarije. Ja, u leest het goed. De vier hierboven genoemde gebeurtenissen vonden plaats binnen het tijdsbestek van een week. Sinds het aantreden van de regering onder leiding van Viktor Orbán, twee jaar geleden, lijkt het bon ton om nationalistische gevoelens te koesteren en aan te wakkeren.

De politieke invloed van............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!