Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 27 mei 2012

"Er is een homofobe minderheid, maar de meeste Hongaren kan het niet schelen"

Een nieuwe grondwet die vastlegt dat het huwelijk een zaak tussen man en vrouw is. De politie in Boedapest die (voor de zoveelste maal) pas na een gerechtelijke uitspraak vergunning verleent voor de Hongaarse gay pride. Een parlementariër “het propageren van een homoseksuele levensstijl” per wet wil verbieden. Tolerantie lijkt ver zoek in Boedapest, de stad waar eind juni de EuroGames, het jaarlijkse sportevenement voor homoseksuele en transseksuele amateur- en topsporters in Europa, plaatsvinden.

Toch promoten de organisatoren van de EuroGames 2012 Hongarije juist als een open en tolerante samenleving. Zwemmer en EuroSport-woordvoerder Gábor László zegt dat die tolerantie er, ondanks alle berichten die anders doen vermoeden, nog steeds is. "We hebben afmeldingen gehad van sporters die zeggen dat ze liever niet komen, maar dat echt is onterecht," meent hij.

Dat er wolken aan het roze firmament zijn........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!