Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 30 april 2012

Lukács wordt Puskás. Cultuurbeleid in Hongarije

György Lukács woonde in een mooi appartement aan de oever van de Donau in Boedapest. Na zijn dood werd de woning ingericht als archief en bibliotheek en deed ze dienst als een volwaardig onderzoeksinstituut. Het instituut fungeerde enerzijds als steunpunt en vraagbaak voor wetenschappers die het leven en werk van Lukács bestudeerden.

Het onderzoeksinstituut, György Lukács’ archief en bibliotheek, werd dit jaar na veertig jaar de facto opgedoekt. De vier excellente onderzoekers van het archief werden overgeplaatst naar de centrale bibliotheek van de academie, in de woning zelf bleef enkel een assistent over.

Het is een kwestie van tijd voor het mooie appartement wordt verkocht. En mocht men deze voorspelling al te somber vinden, één ding is zeker: het kader van overheidswege voor onderzoek naar de grootste Hongaarse filosoof aller tijden bestaat niet meer.

Cultuurpolitiek in Hongarije

Hongarije wordt in de wereldpers momenteel vaak genoemd omdat..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!