Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 30 april 2012

Badhuizen in Boedapest

Wie naar Boedapest gaat, ontkomt er niet aan een Turks badhuis te bezoeken. Badhuizen behoren tot de geschiedenis en traditie van Boedapest. De meeste Hongaren duiken 's avonds na hun werk ter ontspanning nog even het badhuis in. De badhuizen hebben baden met verschillende temperaturen, diverse sauna's en ook stoomcabines. Daarnaast bieden de badhuizen vaak ook massages en schoonheidsbehandelingen aan.

Je kan bij het betalen van de entree kiezen tussen een locker waarbij je in een gemeenschappelijke ruimte omkleed (vrouwen en mannen altijd apart) of een cabine (een privé kleedhok, wat je zelf op slot kan doen). Een locker is vaak goedkoper, maar soms moet je lang wachten tot er een vrij is.

Hier een lijstje met diverse badhuizen en waar je ze kan vinden.

Gellert

Gellért Gyógyfürdo
Kelenhegyi út 4 (Boeda)

Dit badhuis behoort tot het gelijknamige hotel en is gebouwd in het begin van de 20ste eeuw. Voor hotelgasten is het badderen bij de prijs inbegrepen maar ook andere toeristen zijn welkom.

Het badhuis beschikt over.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!