Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 14 april 2012

Homo- en transfobe censuurwetten in Hongarije?

Wetsvoorstel

Parlementslid Adam Mirkoczki van de Hongaarse Jobbik-partij diende onlangs een wetsvoorstel in dat het maken van ‘propaganda’ voor ‘seksuele afwijkingen’ zoals holebiseksualiteit en transseksualiteit wil verbieden. Er zouden geldboetes tot 150.000 forint (500 euro) en gevangenisstraffen tot acht jaar komen te staan op het publiekelijk voorstellen van holebi’s en transgenders als sociaal aanvaardbaar of als voorbeeld.

Mirkoczki wil met zijn wetsvoorstel de openbare orde beschermen en de mentale gezondheid van jongeren vrijwaren. Indien het wetsvoorstel erdoor komt, wordt het voor holebi's en transgenders bijvoorbeeld strafbaar om hand in hand over straat te lopen. De pers zal geen positieve berichten meer mogen brengen over holebi's en transgenders.

De Hongaarse holebibeweging protesteerde al fel tegen het wetsvoorstel en vraagt om het niet te behandelen in het Hongaarse parlement.

De Jobbik-partij heeft nog een homo- en transfoob wetsvoorstel in petto.

De partij wil ook dat..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!