Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 13 april 2012

Het Tiszameer: een ontdekking!

Citytrips naar Boedapest en ontspanvakanties aan het Balatonmeer zijn vaste waarden in het reisaanbod. Maar in Hongarije kunt u ook naar een nauwelijks ontdekte parel: het Tiszameer.

Zon, water, rust en - dat staat op al de tevreden kaartjes naar huis - lekker en redelijk geprijsd eten en drinken. Daar staat het Tiszameer voor. De goulash is incontournable maar ook wie van stoofpotjes, soep en verse vis houdt komt aan zijn trekken. Of u kunt kiezen voor een spies met verschillende soorten vlees. Een aanrader is ook de met vleespasta gevulde hartige pannenkoek (palacsinta). De menukaart of etlap is vaak voorzien van een Duitse en/of Engelse vertaling en dat is geen overbodige luxe want het Hongaars is een Fins-Oegrische taal en heeft dus weinig gemeen met de talen die wij gewend zijn.

Spektakel op de poesta

Al kunt u in Abádszalók op een banaan achter een boot hangen, zwemmen, jetskiën en dies meer, het grootste deel van het Tiszameer is door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed en dat biedt niet enkel garantie voor de rust van de vogels. Wie rond het meer fietst, een van de prachtige wandelingen in het natuurreservaat onderneemt of met een bootje het meer optuft, kan ongebreideld genieten van de stilte en de rijke flora en fauna.

En in het voorjaar en het najaar, wanneer tienduizenden........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!