Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 13 april 2012

Europa heeft vragen bij strenge Hongaarse daklozenwet

Eind vorig jaar ging in Hongarije een streng daklozenbeleid van kracht. Na een eerste waarschuwing riskeren daklozen die op straat slapen een hoge boete of zelfs een gevangenisstraf. Europa stelt zich vragen bij deze rigoureuze maatregelen.

Hongarije kampt al jaren met een hoge werkloosheid, die een groot aantal daklozen tot gevolg heeft. De economische crisis dreef dat getal op tot zo’n 35 000 daklozen in het hele land.

Boete of celstraf

In december 2011 vaardigt het Hongaarse parlement een nieuwe wet uit die het daklozenprobleem moet aanpakken. Personen die voor de tweede keer in een halfjaar op straat slapen, krijgen een boete van 445 euro of worden gevangen gezet. Of hoe dakloosheid strafbaar kan worden.

Hevige kritiek

Na het lanceren van de wet......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!