Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 13 april 2012

Aantasting rechten Hongaarse LGBTT-gemeenschap onacceptabel

De extreemrechtse Hongaarse Jobbik-partij heeft voorstellen gedaan die de rechten van minderheden en met name de LGBTT-gemeenschap in Hongarije nog verder onder druk zetten. Zo stelt de partij voor om het positief uitbeelden van wat zij noemt 'storingen van seksuele voorkeur', zoals relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht, te verbieden.

''Wederom wordt er in Hongarije een publieke discussie gevoerd over het verder aantasten van de rechten van minderheden en het verbieden van homoseksualiteit. Een zeer gevaarlijke ontwikkeling'', aldus Emine Bozkurt namens de PvdA in het Europees Parlement.

De Hongaarse premier Viktor Orbán leidt sinds zijn overwinning de facto een éénpartijstaat. Hij kan rekenen op tweederde meerderheid in het parlement en krijgt gedoogsteun van het extreemrechtse Jobbik, die berucht is om haar haatcampagne tegen minderheden.

Jobbik stelt ook voor om........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!