Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 19 april 2012

Citytrip Budapest

Budapest is echt een paar dagen citytrip waard. Het is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en inmiddels ook vele goede restaurants. Wij waren er in februari 2012, 15 jaar na het vorige bezoek. Er is enorm veel veranderd, al voel je nog steeds wel een beetje ‘oostblok’. 15 jaar geleden moest je echt zoeken naar restaurants, meestal at je dan in een soort goulash-eetzaal. Nu is het er heus westers met keus uit alle soorten, zelfs met Michelinster.

Budapest is pracht en praal. Voorheen bestond het uit twee steden Buda en Pest. De steden zijn door de eeuwen heen in verschillende handen geweest, van de Romeinen, de Mongolen, Turken, Habsburgers (in de tijd van Sissi). In de architectuur van de stad is het allemaal terug te vinden.

In de Tweede Wereldoorlog werd Hongarije bevrijd door.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!