Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 19 maart 2012

Wandelen door Boedapest

In de hoofdstad van Hongarije barst het van de bezienswaardigheden. Wie meerdere dagen de tijd heeft om door deze historische stad te wandelen, doet er goed aan de volgende vijf attracties te bezoeken.

1. De Kettingbrug van Boedapest

Boedapest bestaat uit twee stadsdelen, Boeda en Pest, die door negen bruggen met elkaar verbonden zijn. De aanleg van de eerste brug, de Kettingbrug, begon in 1839 en duurte maar liefst tien jaar. Het is meteen ook de mooiste brug van de negen en een echte toeristentrekpleister. Bijzondere stadsgezichten gegarandeerd!

2. Het oude Óbudan

Dit oudste stadsdeel van Boedapest was eerst de vestigingsplaats van het Hongaarse koningshuis (nu gevestigd op de Burchtheuvel, wat tevens een mooie bezienswaardigheid is).

De Kelten en de Romeinen lieten beide hun afdruk achter in.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!