Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 16 maart 2012

Nationale feestdag, nationale demonstratiedag

Op de nationale feestdag 15 maart worden overal in het Hongarije manifestaties en bijeenkomsten gehouden om de revolutie van 1848/49 te herdenken. In de laatste jaren wordt op die dag ook steeds vaker gedemonstreerd tegen of voor iets, afhankelijk van de tijdgeest.

In Boedapest was het gisteren volle bak. Niet alleen met feestende Hongaren op de officiële evenementen, maar vooral door de duizenden deelnemers aan de verschillende demonstraties.

Boven op de Burcht van Boeda was er de hele dag feest, maar daar waren ook Polen heen gekomen om hun solidariteit met Hongarije en hun weerstand tegen de EU te tonen. Voor het parlementsgebouw

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!