Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 22 maart 2012

Csángó’s worstelen met moderne tijd

De Csángó's zijn een volk dat leeft in de afgelegen Karpaten in het oosten van Roemenië. Waar ze vandaan komen is een raadsel. Over het algemeen wordt er echter vanuit gegaan dat de Csángó's zich in de dertiende eeuw in het gebied vestigden. Ze werden door de Hongaarse machthebbers naar de bergen gestuurd om de oostelijke grens van het Hongaarse koninkrijk te verdedigen.

De rooms-katholieke Csángó’s, die een middeleeuws dialect van het Hongaars spreken, leven nog steeds in relatieve afzondering. Ze verbouwen groenten en noten die ze ruilen voor olie, rijst en andere benodigdheden die naar de dorpjes worden gebracht door Roemeense kooplieden. De Csángó’s vrezen echter dat hun cultuur en taal aan het afkalven is.

Sinds Roemenië zich in 2007 aansloot bij.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over de Csángó's of Ceangăi in de Wikipedia !!!