Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 25 maart 2012

Boedapest - Tot 29 april: Lili Márkus tentoonstelling

Tegelijkertijd met de Art Deco tentoonstelling wordt er in het Iparművészeti Múzeum (het Museum voor Toegepaste Kunst) nóg een tentoonstelling gehouden "A Hungarian Artist in England - Lili Márkus (1900-1962) and Pottery Art, Design and Architecture in Hungary". Deze tentoonstelling is gebaseerd op een tentoonstelling die in 2008 in de Collins Gallery in Glasgow werd gehouden.

Het is een dubbel expositie die deels gaat over de Hongaarse van Joodse afkomst zijnde kunstenares Lili Márkus (oorspronkelijke naam Helene Engel/Elek) en anderzijds over de firma Lajos Márkus die in de eerste helft van de 20ste eeuw verantwoordelijk was voor bijvoorbeeld staalconstructies van gebouwen, ramen, deuren etc.

Het is een tentoonstelling die.....

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over de tentoonstelling van Lili Márkus op de website van het Iparművészeti Múzeum !!!

KLIK HIER voor meer informatie over het Iparművészeti Múzeum in de Wikipedia !!!