Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 20 februari 2012

Volgende lessen en de logica van 'de Hongaar'

Les 2:

check altijd het adres op een contract, anders kun je weer terug naar de winkel :S.

Les 3:

Ga meteen de leiding gevende opzoeken als je property manager niet mee werkt.. Dan kan hij ineens wel snel reageren, heel raar...

les 4:

Kijk uit met beleefd zijn in Hongarije. Wij boden de reparatie mannen koffie met een koekje aan. Elske vraagt: Do you want a coffee with a cookie. Een van de twee mannen kijkt ons ineens erg raar aan.. Dus ik vroeg: Oke what is going on? Why is looking at us with a strange face? Toen vertelde de andere man dat het woord 'cookie'in het hongaars dus piemeltje betekend. Erg fijn, dit was ons eerste hongaarse woord.

Erg bizar dat het nou precies dit woord moest zijn zeg.......

De logica van 'de Hongaar'.

Elske en ik zijn er ondertussen wel achter gekomen dat die Hongaren best een beetje vreemd zijn. We hebben al aardig wat zaken gezien waarvan wij ons echt afvroegen waarom dit toch op deze omslachtige manier moet.

Wij hebben een aanrecht dat schuin af loopt. Dit heb je in Nederland ook alleen dit aanrecht loopt schuin af richting de grond?! Heel vreemd, als je nu dus iets morst op het aanrecht kun je er donder op zeggen dat je natte sokken hebt.

Wij hebben ook ontdekt dat wanneer je hier iets koopt je echt zeker moet weten dat je het niet meer terug komt brengen. Wij hebben dit niet gedaan, wat een papierwinkel heb je dan zeg! Een formulier zus en een formulier zo invullen met naam, adres etc etc. Ze willen nog net je pincode niet weten.

Hier in Hongarije hebben ze ook een trein, bij het perron echter hebben ze geen echte oversteek plaats. Je mag hier gewoon lekker prehistorisch over de rail heen banjeren, niemand die er ook maar iets van zegt...

In alle kroegen, restaurant, cafe's etc. is roken verboden. Erg vervelend natuurlijk voor de rokers onder ons (ik zelf). Maar goed als je wacht tot de dansvloer redelijk vol is mag je gewoon binnen roken, erg fijn. Je moet alleen wel opletten dat wanneer de dansvloer leger wordt je niet meer rookt, dan heb je een boze serveerster. Het mooiste is nog wat we in een restaurant gewoon in de keuken mochten roken omdat het koud was buiten, lekker tussen het rauwe vlees en de aardappels. Erg fris ook, misschien een klusje voor onze'Rob Geus'?

Normaal gesproken in Nederland zijn wij gewent om.....

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!