Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 20 februari 2012

Iván Fischer & Budapest Festival Orchestra

Iván Fischer & Budapest Festival Orchestra - Devotie als vertrekpunt

2 maart 2012 -Concertgebouw, Brugge

Melomanen, gib Acht! Ivan Fischer komt terug naar België en dat met twee fenomenale muzikale bouwwerken. Bachs auditieve schildering en Bruckners monumentale vormen kwamen beide voort uit hun grote devotie. Ingenieus van architectuur bieden ze dan ook in de eerste plaats een enorme warmte en ontroering. Het Budapest Festival Orchestra is overigens het ideale orkest om deze emoties over te brengen.

Behorend tot de allergrootste dirigenten van het moment, komt Ivan Fischer niet altijd genoeg eer toe. Als leerling van Hans Swarowski, met Abbado, Jansons, Mehta en andere grote namen als medeleerlingen, kreeg hij van begin af aan een enorme zin voor analyse mee. Het doorzicht in de partituur combineert hij met een grote stijlgevoeligheid, waarvan bijvoorbeeld zijn schitterende Beethoven-opnames getuigen. Dat het hem ook van pas komt in uitvoeringen van Mahlers muziek, bewees hij al door tal van prijzen in de wacht te slepen voor cd's met diens symfonieën.

In de communicatie met zijn orkest ontpopt Fischer zich........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over Iván Fischer in de Wikipedia !!!