Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 25 februari 2012

Nattigheid en ‘Bolhaz’...

Het druppelt en spettert er lustig op los. Dooi is ingetreden en overal vormen zich kleine riviertjes van smeltwater. Dat een smeltende sneeuwlaag van één meter dik overlast gaat geven begrijpt iedereen, maar onze zigeuner- buurtjes doen er weer eens een schepje bovenop!

Elk huis hier, heeft voor in de tuin een waterput. Dat is een gat in de grond van zo’n meter diep, waarin onder in zich de watermeter bevindt. Als je slim bent leg je voordat de winter zijn ding doet, zaagsel, glaswol of iets anders dat voor isolatie door kan gaan, in de put op je metertje. Da’s logisch toch?

Het zou veel handiger zijn als de waterwinkelier de meters ‘in’ de huizen zou plaatsen, maar dat doen ze expres niet. Op deze manier zijn alle kosten om het water ook daadwerkelijk in huis te krijgen voor de klant. Zo kan de watermaffia, heerlijk Forinten verdienen en weinig risico lopen. Tenslotte is alles wat er ‘na’ de meter gebeurt jou verantwoording.

Zoals ik in het vorige blog al heb geschreven, zaten de heren en dames Orsos al zonder water in huis, omdat de meter bevroren was. Dat kost 50.000 Forint (ongeveer 150,- Euro) om te laten repareren. Een exorbitant bedrag voor die mensen, dat gaan ze echt nooit een keer ophoesten.

Nu was de waterleiding vóór de meter ook gesprongen en borrelde.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!