Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 28 februari 2012

Het wordt beter en beter...

Op woensdag 15 februari begaf onze prehistorische kachel het. Het was die middag net weer gaan sneeuwen en behoorlijk koud. De kachel deed al een aantal dagen moeilijk. Hij ging wel aan maar ging na verloop van tijd ook weer vanzelf uit. We begrepen hier uiteraard niets van maar we wilde hiervoor het bedrijf niet bellen. De monteurs zouden toch dezelfde week nog langskomen en we zouden het dan wel aan hen vragen.

Op de bewuste woensdag deed de kachel het weer niet. Wij hadden er al behoorlijk de ziekte in omdat het echt koud was buiten. Ik had het al een aantal keer geprobeerd maar het lukte mij niet. Elske heeft het ook een aantal keer geprobeerd en uiteindelijk kreeg ze hem aan. Ze was nog geen 5 stappen bij de kachel vandaan gelopen toen we ineens een knal hoorde. Van deze knal zat ik te trillen op de bank en Elske schrok zich ook kapot. Vlak na deze knal roken we een gas/ en schroeilucht. We vonden dit natuurlijk doodeng en we hebben meteen even naar huis gebeld voor advies.

Het advies was als volgt: ‘doe een raampje open’ (Elske haar ouders), ‘zet het gasfornuis maar aan voor wat warmte’ (mijn ouders). We hebben vervolgens ook naar het bedrijf gebeld om te vragen of iemand onze kachel kon komen maken. Het antwoord op deze vraag was: ‘We kunnen morgen pas iemand sturen’. Uiteraard waren wij het hier niet mee eens en we hebben de dame aan de telefoon verteld dat we een gaslucht roken en dat we ons niet bepaald veilig voelde en niet op deze manier gingen slapen. Gelukkig kon ze regelen dat de monteurs meteen eind van de middag na 6 uur langs zouden komen.

We hebben braaf het advies van onze ouders opgevolgd. Rond 7 uur waren de monteurs bij ons in het appartement. Na dat zij de kachel hadden nagekeken was de conclusie dat de kachel (net als de rest van het appartement in het begin) vies was. Verrassend vinden jullie niet? Gelukkig deed de kachel het daarna weer prima.

Gelukkig is de kachel gemaakt maar........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!